اینتل بزرگترین شرکت ساخت پردازنده ها و رقیب شرکت AMD می باشد. این شرکت بهترین پردازنده ها را از لحاظ کیفی و کمی همانند رقیب خود روانه بازار کرده است. در سال ۱۹۶۸ توسط رابرت نویس و گوردن مور، شرکت اینتل را تأسیس کردند. این شرکت یک کارخانهٔ تولید کنندهٔ سختافزار در کالیفرنیا است که مدارهای الکترونیکی و پردازنده ها ی کامپیوتر را می سازند.

در دهه ۱۹۷۰ میلادی، اینتل قوی ترین تراشه را عرضه کرد و شرکت آیبیام نیزپردازنده ی اینتل را در کامپیوتر خود تعبیه کرد. اینتل دو سال بعد یعنی سال 1972، اولین کارخانه ی خود را در شهر پنانگ مالزی ایجاد کرد. این کارخانه که از مجموعه کارخانه ها و تاسیسات بین المللی تشکیل شده است اولین میکروپروسسور هشت بیتی دنیا را عرضه کرد. در همین سال این شرکت ساعت های دیجیتال LCD را وارد بازار کرد.

این شرکت به سرعت پیشرفت کرد تا جایی که در چراغ ها ی راهنمایی و صندوق های فروشگاه ها از پردازنده ی اینتل استفاده شد. این شرکت در نهایت انقلاب اینتل در سال ۱۹۷۵ اتفاق افتاد. محصول این انقلاب، تولید کامپیوتر شخصی Altair 8800 با استفاده از پردازنده ۸۰۸۰ اینتل می باشد. ده سال از فعالیت اینتل می گذشت که تا سال 1978 بیش از ده هزار کارمند داشت. سال بعد یعنی ۱۹۷۹، اینتل مقام ۴۸۶ را در فهرست Fortune500 کسب می کند. در سال ۱۹۸۸ اینتل وارد تجارت حافظه های فلش می شود و فناوری EPROM Tunnel Oxide ETOX را ایجاد می کند.

پس از این که در سال ۱۹۹۰ باب نویس به علت حمله قبلی فوت می کند اینتل اولین پرینت سرور جهان را که پیشتر زیراکس و دی ای سی بر روی آن فعالیت ها یی انجام داده بودند معرفی می کند. مارک تجاری اینتل در سال ۱۹۹۱ به ثبت رسید. این کار به این منظور صورت گرفت تا کاربران هنگام خرید از وجود پلتفرم اینتل بر روی کامپیوتر های خانگی مطمئن شوند. در آغاز سی امین سال از تأسیس اینتل، شعار این شرکت پردازنده های خاص برای کاربردهای خاص می شود. به طوری که از سال ۲۰۰۰ به بعد 75 درصد سیستم ها ی کامپیوتری از این پردازنده استفاده می کنند.

در حالی که اینتل سالیان سال بر روی سخت افزار شبکه فعالیت می کرد در همین حال به شبکه ها ی بی سیم علاقه نشان می دهد و کارت شبکه Intel®pRO/Wireless LAN PC Card را ارائه می دهد. پردازنده ها ی اینتل آنقدر بی عیب کار می کردند که باعث شد اپل نیز به این پردازنده روی آورد و در کامپیوترها ی خود از اینتل استفاده کند. همین کار شرکت اپل موجب آغاز همکاری بین دو شرکت اینتل و اپل در کامپیوترهای Macintosh شد.

اینتل به قدری بزرگ است که شاید نتوان آن را مؤسس پردازش میکروپروسسوری دانست ولی با این وجود دنیای پردازش را می توان مدیون اینتل دانست. در سال ۱۹۶۸ شرکتی با نام NM ) Moore Noyce ) توسط Gordon E. Moore ،Robert Noyce و Arthur Rock احداث شد. مدتی دیگر نام شرکت به intel تغییر نام پیدا کرد. نقش اصلی در ابتدای تأسیس این شرکت را Moore و Noyce بازی کردند و Rock نیز به عنوان پشتیبان مالی فعالیت داشت. جالب است بدانید که رشته ی Moore و Noyce کیمیا و فیزیک بود.اینتل تا جایی پیشرفت کرد که در حال حاضر رتبه ی 48 ام مارک تجاری دنیا را داراست. از محصولات عمده ی اینتل می توان به پنتیوم و quad core و اینتل اتم اشاره کرد.
#طراحی_سایت_در_افغانستان
#طراحی_اپلیکشن_در_افغانستان
#تولید_گیم_در_افغانستان
#تولید_سایت_ در_افغانستان
#تولید_استارتاپ_در_افغانستان
#تولید_CRM_در_افغانستان
#اولین_دیتا
#موبایل_های_هوشمند
#تکنالوجی
#Intel