سال ۲۰۱۲ بود که شخصی به نام چنگ وِی (Cheng Wei)، معاون فروش سرویسهای کسب درآمد شرکت علی بابا (Alibaba)، شرکت خود به نام Didi Dache که امروزه به نام Didi Chuxing نامیده میشود را، تاسیس کرد. این شرکت در ابتدا با عرضه سرویس رزرو تاکسی برای عموم مردم به کمک گوشیهای هوشمند، کار خود را آغاز کرد.
Didi Dache مخفف عبارت «Ding Ding Call a Taxi» است که هدف آن دسترسی آسان مردم به تاکسی بود. این پروژه به حدی برای شرکت چینی تنسنت (Tencent) جذاب بود که باعث شد مبلغ ۱۵ میلیون دالر، برای داستان دیدی سرمایهگذاری کند.

پس از یک تحقیق در سال ۲۰۱۳ مشخص شد که تقریبا ۵۵ درصد از رزرو تاکسی با گوشیهای هوشمند، در اختیار شرکت دیدی است. در آن سال نزدیک به ۱۵۰ میلیون نفر از مردم چین به کمک اپلیکیشنهای گوشی هوشمند خود، با تاکسیها تماس میگرفتند؛ اما دیدی رقیبی داشت که توسط غول دیگر چینی یعنی کمپنی علی بابا، پشتیبانی میشد. این رقیب، کوییدی (Kuaidi Dache) نام داشت و در آن زمان بیش از ۴۰ درصد از کاربران چینی را به خود اختصاص داده بود.درگیری این ۲ شرکت بیش از پیش، جدی شد و عاملان این نبرد، ۲ شرکت پشتیبانشان یعنی علی بابا و تنسنت بودند. نتیجه این درگیری، افزایش ۷۰۰ میلیون دالری سرمایه دیدی و ۶۰۰ میلیون دالری برای کوییدی بود. دیدی و کوییدی، دست به هر کاری میزدند تا به بزرگترین شرکت حمل و نقل دنیا، تبدیل شوند.

داستان دیدی و ادغام با کوییدی
آنها برای تبدیل شدن به بزرگترین شرکت حمل و نقل دنیا، نیاز به برنامه بزرگتری داشتند. بنابراین در فبروری سال ۲۰۱۵، این ۲ شرکت با یکدیگر ادغام شدند تا شرکت واحد دیدی کوییدی (Didi Kuaidi) شکل بگیرد. از آن زمان به بعد، داستان دیدی وارد مرحله تازهای از رقابت شد. آنها باید با استارتاپهایی مثل Yidao Yongche و البته کمپنی مشهور اوبر (Uber) رقابت میکردند.
به این منظور آنها سعی کردند تا ویژگیهای مختلف و ویژهای را برای سرویسهای خود ایجاد کنند، از جمله اقداماتی جدید برای مسافران با ناتوانی جسمی، دسترسی پیشرفته به تاکسیها و حالتهای مختلف حمل و نقل.

تا جولای سال ۲۰۱۵، آنها به سرمایه ۲ میلیارد دالری و ذخایر نقدی بیش از ۳.۵ میلیارد دالر رسیدند. با این تفاسیر از داستان دیدی این شرکت توانست بیش از ۸۰ درصد از بازار سرویسهای حمل و نقل تاکسیرانی را، از آن خود کند. سرمایهگذارانی که تا ۲ الی ۳ سال قبل، رقیب هم بودند؛ حالا با رضایت کامل به پشتیبانی از داستان دیدی میپرداختند. علی بابا، تنسنت، تماسک و دیگر سهامداران جدید، از عملکرد دیدی رضایت کامل داشتند. در جولای ۲۰۱۵، دیدی توانست به عنوان بزرگترین شرکت جذب سرمایه نسبت به هر شرکت خصوصی دیگر، در جایگاه اول قرار بگیرد.

آنها توانسته بودند تا سپتامبر ۲۰۱۵ تقریبا ۹۹ درصد سهام بازار تاکسیها در چین را تصاحب کنند و به نظر نمیرسید کسی قدرت ایستادگی در برابر آنها را داشته باشد. اما با این وجود، آنها دست از تغییر و گسترش خود برنداشتند. داستان دیدی تا این لحظه باعث شد تا آنها برنامههای جدیدی داشته باشند که از جمله میتوان به تغییر نام از Didi Kuaidi به DiDi Chuxing اشاره کرد.

رقابت با اوبر
جالب است بدانید که در سال ۲۰۱۳، شرکت بزرگ تاکسیرانی اوبر سعی داشت تا قبل از تنسنت، روی دیدی سرمایه گذاری کند؛ اما آنها از این کار صرف نظر کردند و تصمیم گرفتند تا پلتفرم خود را وارد کشور چین کنند. بنابراین در سال ۲۰۱۴، اوبر سرویس ماشین را در شانگهای عرضه کرد. تا اوایل سال ۲۰۱۶، اوبر چین، بزرگترین رقیب داستان دیدی بود؛ اما تلاش این رقیب غربی بیفایده بود. چون نتیجه این رقابت، باعث شد تا تراویس کالانیک (Travis Kalanick) رییس شرکت اوبر در آن زمان، رسما اعلام کند که شرکت اوبر بیش از ۱ میلیارد دالر در چین ضرر کرده است و مدتی نگذشت که این مبلغ به ۲ میلیارد دالر رسید.

داستان دیدی و اوبر
در جون سال ۲۰۱۶، داستان دیدی رنگ و رویی تازهتر به خود گرفت. ۴.۵ میلیارد دالر جذب سرمایه تازه از سرمایهگذارانی که این بار نام استیو جابز و شرکت اپل هم در بین آنها به چشم میخورد، حال و هوای تازهای به دیدی داده بود. در این بین، دیدی با تامین یک وام ۲.۵ میلیارد دالری از طریق بانک Merchants چین، شرایط خود را بیش از پیش تضمین کرد. این مسئله باعث شد تا دیدی تبدیل به بزرگترین شرکت خصوصی دنیا تبدیل شود و رکورد قبلی خود را بشکند.

داستان دیدی با این موفقیتها متوقف نشد و حتی اوبر که سر و صدای زیادی در غرب به پا کرده بود، در برابر دیدی عاجز ماند و پرچم سفید خود را به نشانه تسلیم بالا برد. همین مسئله باعث شد تا دیدی در آگست سال ۲۰۱۶ به طور رسمی اعلام کند که اوبر چین را با ارزشگذاری ۳۵ میلیارد دالر، تصاحب خواهد کرد.
#تولید_سایت_در_افغانستان
#تولید_اپلیکشن_در_افغانستان
#تولید_گیم_در_افغانستان
#تولید_CRM_در_افغانستان
#تولید_استارتاپ_در_افغانستان
#طراحی_نرم_افزار
#اولین_دیتا
# بهترین_استارتاپ_های_جهان